HÅKON KORNSTAD – TENOR BATTLE

Event detaljer

  • fredag | 17. november 2017
  • - 01:00
  • Parken Kulturhus
  • 99044279

Foto: Erik Burås

Håkon Kornstad har vært spydspiss for en hel generasjon unge jazzere med bandene Kornstad Trio og Wibutee på slutten av 90- og starten av 2000-tallet. Han har gjort kritikerroste duosamarbeid med blant annet Sidsel Endresen og Ingebrigt Håker Flaten, og vært sentral i bandene til Anja Garbarek og Bugge Wesseltoft.

Håkon Kornstad var definitivt å regne som en av Norges mest kritikerroste saxofonister med en hurtig stigende jazzkarriere. Hva skjer så? I 2009 befinner Håkon Kornstad seg i New York og får høre den italienske operaen Cavaleria Rusticana på The Met. Et par uker senere står han hos en pensjonert sopran på Upper West Side og gjør sine første stemmeøvelser. Få år senere har Håkon Kornstad fullført sin operautdannelse og er stadig å se på rollelisten ved Den Norske Opera.

Til tross for en ny karriere i en helt annen musikksjanger forlot ikke Håkon Kornstad jazzen. I stedet fant han sin helt unike måte å kombinere de to sjangrene; i Tenor Battle møtes tenorsaxofonisten og tenorstemmen. Operaarier av Gluck og Bizet møter skandinaviske jazztoner. Resultatet? Grensesprengende og helt unikt.

Håkon Kornstad (tenor, tenorsax, fløyte, loopmaskin)
Sigbjørn Apeland (harmonium)
Lars Henrik Johansen (cembalo, cimbalon)
Per Zanussi (kontrabass, sag)
Øyvind Skarbø (trommer)